Italië

De leukste en gratis kampeer spot in Parma, Italië.

Travel gift guide by Thousandtravelmiles
Author Avatar

Geschreven door Thousand Travel Miles

Tijdens onze roadtrip door Italy hebben wij op veel gratis camper spots gestaan. Van verlaten parkeerplaatsen, tot aan prachtige locaties tussen de wijnvelden. Eén van deze spots was de gratis kampeer spot in Parma. We schrijven hier niet over omdat het uitzicht zo waanzinnig was of de faciliteiten perfect maar puur om de ervaring en vriendelijke mensen.


Wat zijn gratis kampeer spots en hoe vind je deze?

Misschien ben jij hier al bekend mee, misschien ook niet. Voor onze eerste roadtrip door Europa hadden wij géén idee dat er je gratis kampeer spots zijn door heel Europa. Fantastisch voor een doorreis, budgetvakantie of om nieuwe delen van een gebied te ontdekken. Maar wat is het precies? Gratis kampeer spots zijn plekken waar je gratis met de camper kan staan. Soms is het niet meer dan een verlaten parkeerplaats zonder enige voorzieningen maar er zitten een paar ‘hidden gems’ tussen. Wil jij weten hoe je deze spots vindt? Bekijk dan onze blog over gratis reizen met de camper door Europa.

Parma, Italië

Als je van Italiaans eten houdt, wordt je gegarandeerd verliefd op Parma. Parma, beroemd om de kaas (Parmigiano-Reggiano) die zijn naam draagt, is een stad in Noord-Italië, ongeveer 120 km ten zuiden van Milaan. Het valt in de regio Emilia Romagna en is een van de trifecta van Italiaanse eetsteden die langs de snelweg A1 liggen, samen met Bologna en Modena. 

Wanneer te bezoeken?

Parma is het hele jaar door een toeristische bestemming. Echter, een groot deel van de bezoekers kiezen ervoor om in de lente en vroege herfst deze prachtige plaats te bezoeken. Parma organiseert het hele jaar door een reeks evenementen en festivals, maar in de herfst is het de perfecte plek voor de voedselreizigers. Zo vind je begin september het Prosciutto-festival en in de maand november het jaarlijkse Porc-festival.

Tip: Wij raden je aan om 15 augustus, of Ferragosto (Italiaanse nationale feestdag) te stad te vermijden. Vele winkels en restaurant zijn dan gelosten.

De kampeer spot in Parma

Wij hebben een korte stop gemaakt in Parma. We vonden een gratis kampeerspot bij een lokale kaas boer, zonder faciliteiten maar in een prachtig gebied. Wat een korte stop moest worden leidde tot een fantastisch tour door de parmezaanse kaas fabriek. Een ervaring om niet te vergeten. Tijdens ons bezoek (Corona 2020) was de rondleiding gratis en spontaan geregeld. Echter moet je normaal gesproken altijd even van de tevoren contact opnemen via hun website.

Adres: Via Borghetto 17 – N 44.82289 E 10.10864. Je kan deze locatie ook vinden via de app Campercontact.

Naast het feit dat deze plek verder niks te bieden heeft zoals water of elektriciteit, raden wij het zeker aan. Laat het ons weten als je deze prachtige plek hebt bezocht! Wij zijn benieuwd naar jullie ervaringen. En… mocht je er toch zijn, onze deur staat altijd open voor een paar kilo Italiaanse Parmigiano-Reggiano.

Wil je meer weten over deze kampeer spot in Parma of onze roadtrip door Europa? Laat het ons weten via info@thousandtravelmiles.nl. Meer reisinspiratie nodig? Neem eens een kijkje op onze bestemmingspagina.

× Hoe kunnen we je helpen?