NederlandFotografie

Bloemenvelden & tulpenvelden in Nederland? Hier Moet Je Naar Toe!

Author Avatar

Geschreven door Thousand Travel Miles

Vanaf eind maart veranderd het Nederlandse landschap in een groot kleurenpalet. Uitgestrekte bloemenvelden in verschillende streken laten ons kleine landje van haar mooiste kant zien. Bekende plekken in de bollenstreek zoals werelds bekendste lentepark Keukenhof worden elk jaar door duizenden toeristen bezocht. Maar wist je dat je ook op andere plekken in Nederland bollenvelden kan vinden? Bekijk onze tips!


Wanneer begint het bollenseizoen in Nederland?

Tulpen en andere soorten bloemen zijn een groot exportproduct van Nederland. Het tulpenseizoen is een bekend begrip maar wist je dat er al eerder bloemenvelden in bloei staan? De eerste bollenvelden die bloeien zijn de narcissen velden, gevolgd door de hyacinten velden en als laatste de tulpenvelden.

Wanneer deze bollenvelden in bloei staan hangt natuurlijk af van het weer. Het kan zijn dat het ene jaar de tulpen tot halverwege mei staan en het andere jaar begin mei al gesneden zijn. Na een online onderzoek en een gesprek met een boer, hebben wij het onderstaande overzicht voor 2021 gemaakt!

2021 bollenseizoen overzicht
– Narcissen velden – eind maart t/m half april
– Hyacinten velden – eind maart t/m eind april
– Tulpen velden – half april t/m begin mei

Waar vind je de Nederlandse bollenvelden?

De bekendste plek in Nederland is de bollenstreek. Ooit was dit de enige plek in Nederland waar je deze prachtige gekleurde velden kon vinden. Maar dat is allang niet meer zo!
Ondertussen zijn er vele plekken in Nederland die jij kan bezoeken.

Bloemenvelden Zuid-Holland

Bollenstreek: Laten we toch even beginnen met deze bekende plek. Dit gebied loopt van Leiden tot aan Haarlem en in de hart van deze streek vind je de Keukenhof. Eén van de meest bekende parken in Nederland. Maar naast dit park kan je in de bollenstreek op veel andere plekken gratis deze bloemenvelden bezoeken. Elk jaar wordt er een handige Flower Map gepubliceerd, waardoor je precies weet welke velden er in bloei staan! Ideaal voor het uitstippelen van een fiets- of autoroute.

Wil jij hier een heel weekend verblijven in de bollenstreek? Lees dan de tips van Reismeis!

Goeree-Overflakkee: Het eiland Goeree-Overflakkee vind je boven Zeeland en heeft prachtige velden tijdens het tulpenseizoen. Het is ongeveer 35 minuten rijden van Rotterdam en deze plek is nog niet zo bekend onder toeristen. Wil je hier meer over weten? Lees dan eens blog van Saltinourhair.

Opzoek naar bloemenvelden in Zeeland? Kijk dan eens bij de akkers Kerkwerve, Zonnemaire en Heinkenszand.

Bloemenvelden Noord-Holland

In Noord-Holland kun je ook bloemenvelden vinden. Ga bijvoorbeeld richting Alkmaar. Hier vind je fotogenieke locaties waar je tulpen samen met molens kan bewonderen. De beste plekken zijn Egmond, Bergen, Broek op Langedijk, Schermerhorn en Heilo.

Daarnaast vind je in kop van Noord-Holland en West-Friesland ook nog andere locaties zoals Andijk, Enkhuizen of Hoorn. Wil je meer weten over deze bloemenvelden en tulpenroutes in deze regio? Kijk dan eens op deze website van Holland boven Amsterdam.

Bloemenvelden Flevoland

Ook in beide delen van Flevoland vind je bloemenvelden. In het bovenste gedeelte vind je de Noordoostpolder met uitgestrekte velden. Elk jaar wordt er een tulpenroute (autoroute) uitgezet als onderdeel van het Tulpenfestival in de Noordoostpolder.

In het onderste deel van Flevoland vind je de meeste tulpenvelden rondom Dronten, Lelystad en tussen Zeewolde en Almere. Bekijk de website van Tulpenroute Flevoland voor meer informatie.

Tip: In Flevoland vind je het vliegveld van Lelystad. Hierdoor is een groot deel van Flevoland een no-fly zone voor drones.

Wij gaan ondertussen opzoek naar nieuwe plekken! Heb jij tips? Laat het ons weten via Instagram of stuur een mail naar info@thousandtravelmiles.nl.

Ga jij naar een bloemenveld? Wees respectvol en voorzichtig!

Naast bovenstaande plaatsen zijn er nog veel meer plekken in Nederland waar jij bloemenvelden kan vinden. Deze bloemenvelden zijn prachtig en dat moeten we ook zo houden. Daarom vragen wij al onze lezers om rekening te houden met een aantal dingen tijdens een bezoek aan de bloemenvelden:

  • Loop niet zomaar een bloemenveld in als je géén toestemming hebt. Je kan hierdoor tulpen beschadigen of infecteren.
  • Respecteer een afgesloten veld. Ga dan op zoek naar een andere plek.
  • Pluk geen tulpen, daarvoor kun je terecht bij speciale pluktuinen!

Wij proberen onze blogs zo up-to-date mogelijk te houden maar dit kan niet zonder jouw hulp. Mocht er iets veranderd zijn, laat het ons weten via info@thousandtravelmiles.nl.

× Hoe kunnen we je helpen?