Thailand

De COVID-19 Gids | voor reizigers naar en in Thailand.

Thailand Bangkok streetlife
Author Avatar

Geschreven door Thousand Travel Miles

De COVID-19 Gids voor Thailand. Waar je eerder alleen je vliegticket nodig had is het nu een stukje ingewikkelder met alle maatregelen. Maar laat dit je niet tegenhouden! Het is een fantastische land en er zijn maar een paar dingen die jij van te voren moet regelen. Wij hebben al deze punten stap voor stap uitgelegd zodat jij voorbereid op reis gaat!

Update 30 april 2022! De toegangsregels voor Thailand zijn vanaf 1 mei 2022 versoepeld. De eis van Test & Go of Sandbox-verblijf voor gevaccineerde reizigers komt te vervallen. De vereiste van een COVID-verzekering blijft, maar het verplichte dekkingsbedrag wordt verlaagd naar 10.000 USD. Reizigers moeten nog steeds een Thailand Pass aanvragen.


Algemene informatie over Thailand

Ben jij bezig met een reisplan voor Thailand? Bekijk dan onze tips voor de beste reisperiode, dagbudget en het vervoer. Je vindt hier alle informatie over Thailand.

Bijgewerkte Thailand-toegangsregels vanaf mei 2022: GEEN Test and Go!

De toegangsregels voor Thailand zijn vanaf 1 mei 2022 versoepeld! Vanaf 1 mei 2022 vervallen de RT-PCR testen direct na aankomst en het verblijf in een Test & Go hotel voor gevaccineerde reizigers. Alternatieve quarantaine-eisen voor niet-gevaccineerde reizigers blijft zoals het nu is (vijf dagen quarantaine). De verplichte zorgverzekering wordt verlaagd van minimaal 20.000 USD naar minimaal 10.000 USD. Hieronder alle nieuwe maatregelen op een rij vanaf 1 mei 2022:

  1. Annulering van Test & Go: De “Test & Go” voor internationale reizigers naar Thailand is geannuleerd vanwege het stimuleren van de toeristische sector en de economie.
  1. Testen bij aankomst: De COVID-19-test/ RT-PCR test is geschrapt. Dit betekend dat je ook geen SHA Extra Plus of Alternative Quarantine (AQ) hotel hoeft te boeken zoals voorheen. Na aankomst in Thailand kunnen gevaccineerde reizigers overal naar toe. Wel is het aan te raden om tijdens je verblijf in Thailand een Self-ATK test te doen.
  1. Het verzekeringsdekkingsbedrag wordt verlaagd tot 10.000 USD: Alle buitenlanders moeten een COVID-19-verzekering hebben die de kosten van medische behandeling dekt, inclusief behandeling voor COVID-19 tijdens hun verblijf in Thailand.
  1. Niet-gevaccineerde reizigers: Reizigers die niet zijn gevaccineerd of niet voldoen aan de criteria om volledig te worden gevaccineerd, hebben 2 opties.
    1) Niet-gevaccineerde reizigers kunnen uiterlijk 72 uur voor vertrek naar Thailand een bewijs van een negatief RT-PCR-testresultaat voorleggen. Na registratie van een dergelijk bewijs in het Thailand Pass-systeem kunnen niet-gevaccineerde reizigers Thailand op dezelfde manier binnenkomen als gevaccineerde reizigers.
    2) Niet-gevaccineerde reizigers, die niet later dan 72 uur voor vertrek naar Thailand een negatief RT-PCR-testresultaat kunnen overleggen of ervoor kiezen om in quarantaine te gaan, mogen Thailand binnenkomen onder het AQ-schema met quarantaine voor 5 dagen en het testen van RT-PCR dag 4-5 zoals het nu is.

Tip LightTip voor niet gevaccineerde: Je kan de Thailand Pass nu ook 3 dagen van te voren aanvragen. Voorheen werd aangeraden om de Thailand Pass minimaal 7 dagen voor vertrek aan te vragen, zodat het op tijd indienen van een negatief testresultaat dat binnen 72 uur voor vertrek wordt afgegeven, nauwelijks mogelijk is. Met de laatste wijzigingen verwachten ze echter het proces van goedkeuring van de Thailand Pass aanzienlijk te versnellen. Op de officiële website van de Thaise overheid staat nu:
*From 29 April 2022, Thailand Pass consideration will take no more than 48 hours (2 days)*

De covid-maatregelen in Thailand voor update 30 april 2022!

De covid-maatregelen in Thailand.

Update 30 april 2022! De eis van Test & Go of Sandbox-verblijf voor gevaccineerde reizigers komt te vervallen. Thailand heeft al een langere tijd het Test and Go-programma. Met dit programma kan je, als je volledig gevaccineerd bent, vanuit Nederland naar Thailand reizen zonder quarantainevereisten. Echter, zitten er wel een aantal regels verbonden aan dit programma. Zo moet je op dag 1 en dag 5 in een SHA+ hotel zitten en moet je op deze dagen getest worden op COVID-19. Na een negatief testresultaat mag je vervolgens het hele land door reizen.

Wat is een SHA+ Hotel?
SHA+ staat voor Amazing Thailand Safety & Health Administration (SHA). Het is een certificaat dat wordt uitgegeven door het Ministerie van Toerisme, de Tourism Authority of Thailand (TAT) & het Ministerie van Volksgezondheid. Een SHA+ hotel heeft dit certificaat ontvangen en voldoet aan de veiligheids- en gezondheidsnormen op pandemisch niveau.

Wat is een SHA hotel Thousandtravelmiles

Daarnaast is het dragen van een mondkapje in heel Thailand verplicht. Echter, merkten wij op dat vooral in de groten steden deze maatregel serieus wordt genomen. Hier draagt iedereen binnen en buiten het mondkapje. Op de eilanden is dit al een stuk minder en wordt het mondkapje alleen gedragen in de supermarkt of publieke ruimtes. Zorg er dus voor dat je voldoende mondkapjes meeneemt op je vakantie naar Thailand.

Wat is het ”Test and Go”-programma van Thailand?

Het “Test and Go”-programma, ook wel “Vrijstelling van quarantaine” genoemd, is een van de nieuwste programma’s die de Thaise regering heeft geïmplementeerd om reizigers aan te moedigen Thailand te bezoeken. Je komt in aanmerking voor dit programma als je bent ingeënt tegen COVID-19.

Wat is het verschil tussen het ”Test and Go” en Sandbox programma van Thailand?

Met het ”Test and Go-programma kan je na dag 1 direct door heel Thailand reizen nadat je een negatief testresultaat hebt ontvangen. Op de vijfde dag moet je vervolgens een zelftest ‘ATK’ (AntigeenTestKit) doen en je testresultaat rapporteren op de mobiele Morchana-app.

Test and Go-programma: Klik hier voor de officieel website van de Thaise Ambassade in Nederland

Als je kiest voor het Sandbox-programma dan moet je 7 nachten in een van de daarvoor bestemde gebieden blijven. Je verblijft dan 7 dagen in hetzelfde SHA+ Hotel en je hebt op dag 1 een RT PCR-test en op dag 5 een ATK-test. Hierna mag je naar andere delen van Thailand reizen. Dit programma is beschikbaar in Phuket, Krabi, Phang Nga & Surat Thani (alleen in Ko Samui, Ko Chang, and Ko Pha-ngan).

Sandbox programma: Klik hier voor de officieel website van de Thaise Ambassade in Nederland

Stap voor stap uitleg voor het reizen naar Thailand

Nu je weet welke opties er zijn, is het handig om te weten welke stappen je moet doorlopen. Wij hebben deze stappen voor je uitgewerkt en extra tips toegevoegd zodat je niet voor verrassingen komt te staan! Controleer altijd de officiële websites. Wij proberen deze blog up-to-date te houden maar de covid-maatregelen veranderen snel!

* Alle officiële websites bevatten géén affiliatie links. Mocht je ons willen ondersteunen, boek jou hotel dan via onze booking.com links!

1. Controleer of je aan alle eisen voldoet om Thailand binnen te komen.

Controleer of jij aan alle nieuwe eisen kan voldoen. Je vindt deze informatie hier op de officieel website van de Thaise Ambassade in Nederland.

2. Boek je vliegticket

Daarna is het belangrijk dat je een vliegticket boekt zodat je weet wanneer je aankomt in Thailand. Deze informatie heb je namelijk nodig voor de aanvraag van de Thailand Pass.

3. Regel een medische verzekering + verklaring

In Nederland zijn wij allemaal verzekerd voor kosten m.b.t. Covid-19. Echter, wilt de Thaise overheid een extra bevestiging hiervan ontvangen wanneer jij je Thailand Pass aanvraagt.

Aangezien wij in Nederland goed verzekerd zijn, kunnen wij gemakkelijk een brief bij onze verzekeraar opvragen waarin staat dat wij verzekerd zijn voor alle kosten rondom Covid-19. Helaas kon onze verzekeraar (ZilverenKruis) niet een brief opstellen waarop stond dat wij verzekerd waren voor minimaal 50.000 USD (nu nog 10.000 USD). Op onze brief stond ‘alle kosten zijn vergoed’. Dit is uiteraard beter maar helaas gaat de Thaise overheid daar niet mee akkoord. Ook onze reisverzekering (Centraal Beheer) had deze optie niet waardoor wij moesten overstappen.

In Nederland is er op dit moment (zover wij weten) 1 verzekering die deze brief gemakkelijk voor je kan opstellen namelijk de ANWB-reisverzekering. Je kan kiezen voor een kortlopende of langlopende reisverzekering waarbij de laatste de goedkoopste optie is.

Zodra jij je verzekering hebt afgesloten kan je ze mailen met de vraag of ze de brief voor jou willen opstellen. Houd er rekening mee dat dit 2 á 3 werkdagen kan duren.

4. Kies en boek een hotel

Vervolgens boek je een hotel. Ook deze gegevens heb je nodig bij het aanvragen van je Thailand Pass. Je moet namelijk aangeven op welk adres je verblijft in Thailand. Maak je een rondreis? Vul dan het adres van je eerste hotel in.

5. Thailand Pass registratie

De volgende en laatste stap is de Thailand Pass registratie. Meestal krijg je binnen 3 dagen al de Thailand Pass binnen, maar houdt er rekening mee dat dit proces 3 – 7 werkdagen kan duren. Zodra jou gegevens zijn verwerkt ontvang je een QR-code, welke nodig is om Thailand binnen te komen. Lees onze blog Dit moet je weten over de Thailand Pass Registratie voor een stap voor stap uitleg.

Directe link naar Thailand Pass registratie website: Klik hier voor de officiële registratie website.

Tip LightTip: Gevaccineerde internationale reizigers die Thailand binnenkomen, hoeven 72 uur voor vertrek geen bewijs van een negatieve RT-PCR-test te tonen. Niet-gevaccineerde reizigers die aan alternatieve quarantaine willen ontsnappen, moeten een negatief RT-PCR-testresultaat indienen bij het aanvragen van Thailand Pass.

Bangkok Thailand taxi

Wij proberen deze blog over de COVID-19 Gids Thailand zo up-to-date mogelijk te houden. Echter veranderen de maatregelen snel! Mocht er iets veranderd zijn, laat het ons weten via info@thousandtravelmiles.nl.

Sommige van de links in dit bericht zijn affiliate links. Als je ervoor kiest om via deze links een aankoop te doen, ontvangen we een kleine commissie zonder dat het jou wat extra kost. Door gebruik te maken van deze affiliate links steun jij Thousandtravelmiles. Wij kunnen hierdoor de wereld ronddwalen, de website bekostigen en jou gratis informatie aanbieden voor het plannen van jouw reis. Dit betekend dat een ‘echt’ persoon een klein vreugde dansje doet als jij via deze link een aankoopt doet! You’re a legend!

× Hoe kunnen we je helpen?