Thailand

Dit moet je weten over Taxi’s in Thailand! | Vervoer

Bangkok Thailand taxi
Author Avatar

Geschreven door Thousand Travel Miles

Met de taxi in Thailand is de ideale manier om jezelf te verplaatsen. Vooral in de grote steden is de taxi vaak de beste optie. Hoewel de bus een stuk goedkoper is, ben je met een taxi ook voor een paar euro op je bestemming. Daarnaast hebben de taxi’s een airco, wat in Thailand géén overbodige luxe is. Er zijn echter wel een aantal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden. Bekijk hieronder onze tips!


Algemene informatie over Thailand

Ben jij bezig met een reisplan voor Thailand? Bekijk dan ook onze tips voor de beste reisperiode, dagbudget en het vervoer naar en in Thailand.

Taxi in Thailand, waar moet je op letten?

De taxi is de ideale manier om jezelf te verplaatsen maar er zijn een aantal punten die je moet weten. Ondanks dat het meestal gaat om kleine bedragen, raden wij je aan om je goed in te lezen voor je instapt. De vervelende discussies kunnen namelijk gemakkelijk voorkomen worden als jij weet waar je op moet letten!

Tip: We raden je aan om de app “Grab” te gebruiken. Deze app kan je vergelijk met die van Uber. Je ziet gelijk hoeveel een rit kost en hoelang het duurt. Je hoeft hierdoor niet te onderhandelen over de prijs en er kan ook geen miscommunicatie ontstaan over de bestemming.

1. Spreek géén vaste prijs af!

Waar je bij een tuktuk beter een vaste prijs kunt afspreken, geldt dit niet voor de taxi in Thailand. Kies een taxi die rijdt ‘op de meter’ of gebruik de app ‘Grab’. Dit is meestal een stuk goedkoper!

Houdt de meter, tijdens het rijden, goed in de gaten en zorg dat de taxi chauffeur deze niet halverwege stopzet. Gebeurd dit wel? Vraag de taxi chauffeur dan direct om te stoppen en betaal het bedrag dat op de meter zichtbaar is.

2. Houd Google Maps bij de hand

Het kan soms lastig zijn om uit te leggen waar je naar toe wilt. Zeker als je niet naar één van de bekende toeristische locaties wilt. Zorg daarom dat je altijd je Google Maps bij de hand hebt om de locatie te laten zien.

3. Kies niet voor een taxi die geparkeerd staat bij een toeristen attractie.

Als het je eerste keer is in Thailand, dan wil je natuurlijk van hoogtepunt naar hoogtepunt reizen. De taxi is dan de ideale manier om jezelf snel te verplaatsen. Op alle bekende toeristische locaties staan taxi chauffeurs klaar om jou naar je volgende bestemming te brengen. Wij raden je alleen niet aan om één van deze taxi’s te kiezen. Deze taxi’s vragen vaak een hoge prijs, rijden niet ‘op de meter’ of zijn onderdeel van een scam. Loop weg van de drukte & houdt vervolgens een taxi aan bij de weg. Dit geldt trouwens ook voor tuktuks!

Krijg je een rit aangeboden voor een ontzettend laag bedrag dan moet je begrijpen dat ze op een andere manier aan jou gaan verdienen. Je kan er dan van uitgaan dat ze betaald worden om jou bij meerdere winkels af te zetten of dat het onderdeel is van de beruchte gem scams. Lees meer over deze scam in onderstaande blog!

Lees ook: Dit moet je weten over het vervoer in Thailand! | Tuktuk

4. Ga niet in op ‘shopping trips’.

Wordt er door een taxi chauffeur aangegeven dat een tempel gesloten is door ‘Buddhist Day’ of een andere, vaak logische klinkende, reden? Loop dan door en ga niet in op zijn aanbod. Ga je er wel op in? Houdt er dan rekening mee dat je waarschijnlijk van winkel naar winkel gebracht & wordt je verplicht om iets te kopen. Als je niks koopt kan de sfeer behoorlijk omslaan en dat is zonde van je tijd.

Tip: Word jij op een locatie afgezet waar jij niet naar toe wilt? Blijf dan gewoon zitten en eis dat je naar de opgegeven bestemming wordt gebracht voor afgesproken bedrag.

5. Koop geen toegangskaartjes bij taxi chauffeurs

Je betaald altijd een ‘te veel’ als je besluit een kaartje te kopen bij een taxi chauffeur of straatverkoper. Dit klinkt misschien logisch, maar ook deze mensen moeten er aan verdienen. Worden er kaartjes op straat aangeboden? Negeer dit en loopt zelf naar de ingang. Zo verkom je ook dat je een nep kaartje koopt.

6. Wees zelfverzekerd

Het belangrijkste is dat jij zelfverzekerd overkomt. Is dit je eerste keer? Laat dat dan niet merken door allemaal vragen te stellen. Dit klinkt misschien lastig maar dat is het niet. Je hebt een bestemming, je vraagt vriendelijk wat het kost om naar deze bestemming te gaan, je vraagt of ze via de meter rijden & je betaald als je aankomt. Wordt er lastig gedaan? Pak dan een andere taxi!

Als jij bovenstaande punten in je achterhoofd houdt, dan zal je snel doorhebben of je een ‘eerlijke’ taxi chauffeur te maken hebt. En… hier zijn er heel erg veel van! Heb je nog vragen over de taxi in Thailand? Dan kan je ons altijd een bericht sturen via Instagram.

Wij proberen onze blogs zo up-to-date mogelijk te houden maar dit kan niet zonder jouw hulp. Mocht er iets veranderd zijn, laat het ons weten via info@thousandtravelmiles.nl.

× Hoe kunnen we je helpen?