Kroatië

De 7 mooiste bezienswaardigheden in Pula – Kroatië

Pula, city
Author Avatar

Geschreven door Thousand Travel Miles

Pula Kroatië | Dit is voor vele de plek waar de vakantie begint of juist eindigt door de directe vlucht tussen Pula en Nederland. Wij zijn niet heel erg enthousiast over deze stad maar er zijn zeker een aantal toffe bezienswaardigheden. Ga je met de auto of camper? Kies er dan voor om een dagtrip te organiseren vanuit Rovinj. Wij vinden deze stad een stuk leuker. Maar laat je hierdoor niet tegenhouden! Er zijn namelijk zeker een paar leuke dingen om te doen in Pula. Lees hieronder onze tips!


Algemene informatie over Kroatië

Ben je bezig met het plannen van een vakantie naar Kroatië? Kijk dan naar onze tips voor de beste routede beste reisperiode en het vervoer naar en in Kroatië.

Vervoer naar en in Pula, Kroatië

Pula is goed te bereiken met de auto, camper of vliegtuig. Pula ligt in het noorden van Kroatië, in de regio Istrië. Vanuit Nederland is zo’n 1400 km rijden via Duitsland, Oostenrijk en Slovenië. Vanwege de goede bereikbaarheid is het een populaire regio voor Nederlanders. Wil jij met de auto of camper naar Kroatië? Lees hier meer over het reizen met een camper of auto naar Kroatië.

Het is ook mogelijk om naar Pula te vliegen. In de zomermaanden gaan er veel directe vluchten naar Pula. Vanaf het vliegveld kan je gemakkelijk een taxi huren of kiezen voor een shuttlebus (10 minuten naar het centrum). Is Pula niet de enige plek die jij wilt bezoeken in Kroatië? Kies er dan voor om een auto te huren en voeg meer plekken toe aan je reisroute door Kroatië.

Tip:  Kies bij het huren van een auto altijd voor een bekend verhuurbedrijf zoals Sunnycars.nl. Bij Sunnycars wordt alles duidelijk omschreven en is de verzekering in de prijs inbegrepen. Ook heb je hier een 24/7 noodnummer ter beschikking als je problemen hebt. Liever een camper huren? Lees meer hierover in onze blog met de camper door Europa.

Wat is er te doen in Pula, Kroatië?

Bezoek het amfitheater van Pula

Het amfitheater van Pula, kan en mag je zeker niet missen. Het is zonder twijfel het meest indrukwekkende gebouw van de stad. Het Romeinse amfitheater werd gebouwd in de eerste eeuw na Christus en werd gebruikt voor gladiatoren wedstrijden. Tegenwoordig is het een populaire locatie dat jaarlijk vele bezoekers trekt. Je kan om het gebouw heen wandelen of je kan voor circa €10,00 naar binnen.

De tempel van August en andere romeinse overblijfselen

Naast het amfitheater zijn er in Pula nog veel meer Romeinse overblijfselen te vinden zoals de Tempel van Augustus. Je vindt deze tempel op het centrale plein van Pula waar je gelijk kan genieten van een drankje op één van de terrasjes. Andere overblijfselen zijn de Boog van Segius, en de tweelingboog.

Bezoek het nationaal park Kamenjak

Wil je naast de stad ook genieten van een paar heerlijke stranddagen? Ga dan eens kijken bij het natuurpak Kamenjak. Het nationale park ligt in het zuiden van de regio Istrië en heeft indrukwekkende kliffen, bijzondere flora & fauna en meer dan 30 baaitjes. Daarnaast zijn er een aantal kliffen waar je van mag en kan cliffjumpen!

Op Kaap Kemnjak is er echter nog veel meer te doen dan alleen langs het strand liggen of cliffjumpen. Zo vind je langs de kust een aantal mooie wandelpaden en mountainbike routes waar je doormiddel van informatieborden meer te weten komt over het gebied.

Tip: Dagelijks mogen er maar een beperkt aantal auto’s het gebied in. Zorg er dus voor dat je optijd vertrekt. Ben je te laat? Dan kan je bij het dorpje ervoor fietsen huren.

Kajakken in de blue cave

Helaas hebben wij deze activiteit door corona niet zelf kunnen doen, maar we hebben er veel positieve verhalen over gehoord en gelezen. Net buiten het centrum van Pula ligt de Galebianna cave, beter bekend als Blue cave. De enigste manier om de grot binnen te komen is via het water, waardoor veel mensen dit combineren met een kajak tour.

Bezoek de stranden van Pula

Naast de stranden in het natuurpark Kamenjak vind je ook mooie stranden rond Pula. Heerlijk om je dag af te sluiten en te genieten van een zonsondergang. Een van deze stranden is Gortanova beach.

Maak een dagtrip naar Rovinj

Blijf jij een langere tijd in Pula en wil je een aantal leuke dagtripjes inplannen? Kijk dan eens voor een dagtrip naar Rovinj. Dit schilderachtige en romantische stad geeft je het gevoel dat je door Italië loopt. Lees meer over Rovinj in onze blog de kleurrijke stad Rovinj.

Maak een dagtrip naar Bale

Ben je toch onderweg naar Rovinj? Voeg dan Bale ook toe aan je reisroute. Deze bijzondere stad is nog geen 30 minuten rijden van Pula. Tijdens je rit rijd je door een prachtige omgeving met olijfbomen die worden afgewisseld door wijngaarden. Het is dan ook geen wonder dat je hier goede wijnen en de beste olijfolie kan halen! Daarnaast kan je heerlijk door de stad lopen en genieten van een drankje bij Kamene Price Jazz Bar.

Wij hopen dat deze informatie jou helpt met het plannen van jou reis naar Kroatië. Heb je nog vragen? Dan kan je ons altijd een bericht sturen via Instagram.

Wij proberen onze blogs zo up-to-date mogelijk te houden maar dit kan niet zonder jouw hulp. Mocht er iets veranderd zijn, laat het ons weten via info@thousandtravelmiles.nl.

Sommige van de links in dit bericht zijn affiliate links. Als je ervoor kiest om via deze links een aankoop te doen, ontvangen we een kleine commissie zonder dat het jou wat extra kost. Door gebruik te maken van deze affiliate links steun jij Thousandtravelmiles. Wij kunnen hierdoor de wereld ronddwalen, de website bekostigen en jou gratis informatie aanbieden voor het plannen van jouw reis. Dit betekend dat een ‘echt’ persoon een klein vreugde dansje doet als jij via deze link een aankoopt doet! You’re a legend!

× Hoe kunnen we je helpen?