Malediven

Wat te doen op de Malediven? | Maafushi reisgids: De 8 leukste activiteiten

Author Avatar

Geschreven door Thousand Travel Miles

Maafushi is één van de bewoonde eilanden van de Malediven en sinds 2009 mogen ook toeristen op dit eiland verblijven. Het is gemakkelijk te bereiken vanuit Malé, de hoofdstad en de internationale luchthaven. Maafushi is vooral populair onder backpackers aangezien je hier betaalbare hotels en restaurants vindt. Daarnaast worden vanuit Maafushi verschillende activiteiten en dagtochten georganiseerd! Wij hebben onze reis naar de Malediven gecombineerd met onze reis naar Sri Lanka. Een absolute aanrader!


Algemene informatie over Malediven

Ben je bezig met het plannen van een trip naar Maafushi, een vakantie op de Malediven of wil je het graag combineren met je reis door Sri Lanka? Kijk dan naar onze tips voor de beste route, de beste reisperiode, en het vervoer naar en in de Malediven. Zo ben jij voorbereid voor je nieuwe avontuur!

1. Snorkeltour vanaf Maafushi, Malediven

Op Maafushi kan je verschillende snorkeltours boeken. Een hele dag snorkelen kost $50,- p.p en een have dag of een nachtelijke visreis kost $25,- p.p. Bijna alle organisaties gaan naar dezelfde plaatsen. Wij hebben gekozen voor een hele dag snorkelen met Shadow Palm. In deze volledig dagtour ga je snorkelen met dolfijnen, pijlstaartroggen, nurse sharks en gigantische trevallies. Daarnaast bezoek je de langste zandbank van de Malediven en het eiland Fulidhoo.

De hele dag maken de jongens van Shadow Palm gratis (onderwater) foto’s en worden er tegen betaling ook drone foto’s voor je gemaakt. Wij raden dit absoluut aan, aangezien je zelf op deze manier optimaal kan genieten van je tour!

Tip: Blijf je een korte tijd op de Malediven? Neem dan van te voren via Instagram of de website contact op met Shadow Palm. Hierdoor ben jij verzekerd van een plek. Daarnaast bieden zij ook directe boottransfers aan vanaf de luchthaven naar Maafushi, lees hier meer over vervoersopties.

Ga jij naar een resort? Dan kan je hoogstwaarschijnlijk vanuit je villa de zee in duiken en genieten van een prachtige kleurrijke onderwaterwereld.

2. Maak een dagtrip naar één van de resorts

Als je de Malediven op Instagram of Pinterest voorbij ziet komen, zie je vooral foto’s van luxe resorts. Maar deze resorts kosten behoorlijk wat geld. Heb jij niet zo’n zin om een paar honderd of duizend euro voor een nacht te betalen maar wil je toch ervaren hoe een vakantie op een resort is? Kies dan voor één van de dagtrips. Je kan deze trips gemakkelijk boeken bij je hotel/hostel of bij één van de toeristenpunten op het eiland. Een dagbezoek aan een resort (all-inclusive) begint bij $100, – p.p. Dit is inclusief vervoer, lunch en onbeperkt drinken.

Tip: Kies voor het juiste resorts en vraag naar de mogelijkheden op het eiland. Zo voorkom je teleurstelling als het deel van het eiland dat jij wilt bezoeken niet toegankelijk is voor dag gasten.

3. Duiktour vanaf Maafushi, Malediven

De Malediven staan bekend als een van de mooiste duikplekken ter wereld. Niet zo gek, want de onderwaterwereld is prachtig! Je vindt er nurse sharks, mantaroggen, schildpadden, dolfijnen en vele gekleurde vissen. Wij hebben zelf geen duiktour gedaan maar hebben veel positive verhalen gehoord over Maafushi Dive & Watersports. Dit is duikschool op het eiland die je meeneemt naar verschillende plekken.

4. Walvishaai of Manta tour vanaf Maafushi, Malediven

Naast de mogelijkheid om een tour van een halve of een hele dag te kiezen zijn er ook specifieke tours voor mantroggen en walvishaaien. Helaas werd deze tour ons afgeraden aangezien het niet het juiste moment was. Zorg er dus voor dat je vraagt wat de kansen zijn op het spotten van deze dieren. Deze tour kost ongeveer $100, -p.p.

5. Verken het eiland Maafushi

Maafushi is niet het mooiste eiland van de Malediven, maar een wandeling over het eiland is toch de moeite waard. Je vind over het hele eiland kleurrijke huizen, palmbomen en wit stranden! Nu denk je misschien, zo dat zal een grote wandeling worden.. maar dat valt mee! Binnen een uur heb je zeker het hele eiland rondgelopen.

6. Bikini beach

De Malediven is een moslimland waardoor je niet overal in je strandkleding mag rondlopen. Dit geldt voor zowel mannen al vrouwen. Maar Bikini beach is een uitzondering! Je vindt het strand naast het Kaani Grand Seaview hotel. Houd er rekening mee dat dit niet het mooiste strand is. Maar het is een perfecte plek om een paar uurtjes in de zon door te brengen.

7. Eiland hoppen

Wil je meerdere eilanden ontdekken? Ga dan eiland hoppen! Je kan ervoor kiezen om een aantal dagen op een eiland te verblijven en daarna verder te reizen of je kiest voor een dagtrip. Je vaart dan op één dag naar verschillende eilanden.

Wij hebben het lokale eiland Fulidhoo bezocht tijdens onze snorkel tour met Shadow Palm. Je krijgt een uitleg over het eiland, de gebouwen, hoe de lokale bevolking leeft en nog veel meer. Het is fascinerend om te zien dat mensen nog zo ‘eenvoudig’ kunnen leven.

8. Bezoek Malé

Ben je een langere tijd op de Malediven en heb je vele excursies al gedaan? Neem dan eens de Ferry naar de hoofdstad van de Malediven, Malé. Een bijzondere stad waar je een totaal andere sfeer ervaart dan op de eilanden. Je kant hier de Sultan’s Palace bezoeken en de vismarkt.

Waar kan je het best verblijven op Maafushi?

Maafushi heeft keuze genoeg als het gaat om hostels, guesthouses en hotels. Je vind hier dus voor elk budget een geschikte accommodatie. Wij hebben verbleven bij Alaka at Maafushi Een prima hostel voor een lage prijs!

Vind hotels op Maafushi

Wil jij meer weten over Maafushi of een vakantie op de Malediven? Bekijk hier al onze blogs over dit indrukwekkende land. Liever een georganiseerde reis maken? Kijk dan eens de website van Tui of Fox Verre reizen van de ANWB.

Wij proberen onze blogs zo up-to-date mogelijk te houden maar dit kan niet zonder jouw hulp. Mocht er iets veranderd zijn, laat het ons weten via info@thousandtravelmiles.nl.

Sommige van de links in dit bericht zijn affiliate links. Als je ervoor kiest om via deze links een aankoop te doen, ontvangen we een kleine commissie zonder dat het jou wat extra kost. Door gebruik te maken van deze affiliate links steun jij Thousandtravelmiles. Wij kunnen hierdoor wereld ronddwalen, de website bekostigen en jou gratis informatie aanbieden voor het plannen van jouw reis. Dit betekend dat een ‘echt’ persoon een klein vreugde dansje doet als jij via deze link een aankoopt doet! You’re a legend!

× Hoe kunnen we je helpen?